Túrós – Paprikás pulyka rolád párolt rizzsel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Túrós – Paprikás pulyka rolád párolt rizzsel

Túró kedvelőknek és húsimádóknak ajánlom ezt a szaftos , látványos töltött roládot. Lehűtve hidegtálakhoz, de akár szendvics feltétnek is jó megoldás lehet.

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált pulyka hús
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma préselve
  • só, fehér bors
  • 1 ek paradicsompüré
  • 1-1 kk oregáno és kakukkfű
  • 1 ek olíva olaj
  • 1 szikkadt zsemle
  • 1 kisebb tojás

A töltelékhez:

  • 25 dkg túró
  • 1 kisebb tojás
  • só, fehér bors
  • 1 ek finomra vágott petrezselyem
  • 1 ek tejföl
  • 1 ek búzadara
  • 1 kisebb pritaminpaprika felkockázva

Elkészítése:

Sütőt előmelegítjük 180 fokra.Egy nagyobb tepsit előkészítünk, ne kelljen majd maszatos kezünkkel ügyetlenkednünk ;)

Szikkadt zsemlét vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodva a darált húshoz keverjük.Apró kockára vágott vöröshagymával, zúzott fokhagymával és fűszerekkel ízesítjük. Olívaolajat is bele dolgozzuk. Kevés zsemlemorzsát tehetünk hozzá, hogy a masszánk szépen összeálljon.

Töltelékhez a túrót egy villával átnyomkodjuk, sózzuk borsozzuk és a kis kockákra vágott pritamin paprikával dúsítjuk.Tejföllel finomíthatunk állagán (ez a túró nedvesség tartalmától függ), de ne legyen túl laza, mert kifolyik sütés közben a húsból. Tojást és búzadarát adunk hozzá kötőanyag gyanánt. Jól dolgozzuk át kezünkkel. Frissen vágott petrezselyemmel színesítjük a látványt :)

Húsos masszát egy sütőpapíron egyenletesen elterítjük és rákanalazzuk a tölteléket, amit szintén óvatosan elsimítunk rajta. A Sütőpapír segítségével felgöngyöljük rolád alakban és átemeljük papírostól az előkészített tepsinkre. 180 fokon 30 -35 perc alatt jól átsül a roládunk.