Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Toszkán csirke nokedlivel recept

Toszkán csirke nokedlivel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Csirkéhez:

    • 40 dkg csirkemell filé
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 10 dkg kolozsvári szalonna
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 5 dkg krémsajt
    • 5 dkg kecskesajt
    • 200 ml főzőtejszín
    • 3 ek olívaolaj
    • 8 g toszkán fűszerkeverék
    • 1 kávéskanál só
    • 3 dkg parmezán sajt

    Nokedlihez:

    • 40 dkg finomliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 teáskanál só
    • 3 dl víz

    Elkészítése:

    A húst megmossuk és felkockázzuk, majd a hagymával és a szalonnával ugyanígy járunk el. A fokhagymát összezúzzuk.

    A krémsajtot és a kecskesajtot csomómentesre keverjük el a tejszínnel. Olajon pirítsuk aranyszínűre a hagymát, a szalonnát és fokhagymát. Adjuk hozzá a csirkemellkockákat és pirítsuk át. Öntsük hozzá a tejszínes keveréket és szórjuk bele a fűszerkeveréket. Ízlés szerint sózzuk. Kevergessük, míg sűrűsödni nem kezd.

    Közben a nokedlit főzzük ki, és szűrjük le, majd keverjük át olívaolajjal. Szervírozzuk a nokedlit a szósszal és hússal, majd frissen reszelt parmezánnal.

    Nokedli készítése: az alapanyagokból közepesen lágy masszát keverünk (tálban, fakanállal). Nem kell túlságosan kidolgozni a tésztát.

    Bő, lobogó, sós vízben (4-5 l vízhez 3 tk só és 1-2 ek olaj) több részletben kifőzzük a galuskát vagy nokedliszaggató segítségével vagy pedig egyszerűen deszkára teszünk a tésztából és egy éles, bevizezett kés segítségével beleszaggatjuk a nokedlit a vízbe. Amint feljönnek a víz felszínére, szűrővel kivesszük és tálba tesszük a kész galuskákat.

    Tipp:

    A kecskesajt finom krémessé varázsolta ezt az ételt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá