Toszkán csirke nokedlivel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Toszkán csirke nokedlivel

Hozzávalók:
Csirkéhez:

  • 40 dkg csirkemell filé
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg krémsajt
  • 5 dkg kecskesajt
  • 200 ml főzőtejszín
  • 3 ek olívaolaj
  • 8 g toszkán fűszerkeverék
  • 1 kávéskanál só
  • 3 dkg parmezán sajt

Nokedlihez:

  • 40 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál só
  • 3 dl víz

Elkészítése:

A húst megmossuk és felkockázzuk, majd a hagymával és a szalonnával ugyanígy járunk el. A fokhagymát összezúzzuk.

A krémsajtot és a kecskesajtot csomómentesre keverjük el a tejszínnel. Olajon pirítsuk aranyszínűre a hagymát, a szalonnát és fokhagymát. Adjuk hozzá a csirkemellkockákat és pirítsuk át. Öntsük hozzá a tejszínes keveréket és szórjuk bele a fűszerkeveréket. Ízlés szerint sózzuk. Kevergessük, míg sűrűsödni nem kezd.

Közben a nokedlit főzzük ki, és szűrjük le, majd keverjük át olívaolajjal. Szervírozzuk a nokedlit a szósszal és hússal, majd frissen reszelt parmezánnal.

Nokedli készítése: az alapanyagokból közepesen lágy masszát keverünk (tálban, fakanállal). Nem kell túlságosan kidolgozni a tésztát.

Bő, lobogó, sós vízben (4-5 l vízhez 3 tk só és 1-2 ek olaj) több részletben kifőzzük a galuskát vagy nokedliszaggató segítségével vagy pedig egyszerűen deszkára teszünk a tésztából és egy éles, bevizezett kés segítségével beleszaggatjuk a nokedlit a vízbe. Amint feljönnek a víz felszínére, szűrővel kivesszük és tálba tesszük a kész galuskákat.

Tipp:

A kecskesajt finom krémessé varázsolta ezt az ételt.