Toszkán csirke recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6 vékony szelet csirkemell filé
- só, bors
- 50-60 g reszelt permezán
kb 100 g aszalt paradicsom - 1 tk olasz vagy pizza fűszerkeverék
- 2,5 dl főzőtejszín
- 3 gerezd fokhagyma
- 2,5 dl húsleves laplé
- 1 marék spenót
- kevés olaj
Elkészítése:
A húsok mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk. A pradicsomot kisebb darabokra vágjuk.
Az olajat felforrósítjuk, majd a húsok mindkét oldalát 3-5 perc alatt szépi pirosra sütjük és kiszedjük a húsokat egy tányérra.
Beleöntjük a serpenyőbe az alaplevet és a tejszínt, majd összekeverjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az olasz fűszert és a sajtot, majd jól összekeverjük. Kb 50-10 percig forraljuk alacsony lángon.
Hozzáadjuk a paradicsomot, elkeverjük, beletesszük a spenótok és addig főzzük, amíg elkezd összeesni.
Ekkor visszatesszük a húsokat és még 10 percig főzzük az egészet.
Óvatosan sózzuk az ételt, mert a paradicsom is sós!
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.23. Szerda
A mai menü egyszerre frissítő, laktató és villámgyorsan elkészíthető! Ideál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »
Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »