Toszkán csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Toszkán csirke

Hozzávalók:

  • 6 vékony szelet csirkemell filé
  • só, bors
  • 50-60 g reszelt permezán
    kb 100 g aszalt paradicsom
  • 1 tk olasz vagy pizza fűszerkeverék
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2,5 dl húsleves laplé
  • 1 marék spenót
  • kevés olaj

Elkészítése:

A húsok mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk. A pradicsomot kisebb darabokra vágjuk.

Az olajat felforrósítjuk, majd a húsok mindkét oldalát 3-5 perc alatt szépi pirosra sütjük és kiszedjük a húsokat egy tányérra.

Beleöntjük a serpenyőbe az alaplevet és a tejszínt, majd összekeverjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az olasz fűszert és a sajtot, majd jól összekeverjük. Kb 50-10 percig forraljuk alacsony lángon.

Hozzáadjuk a paradicsomot, elkeverjük, beletesszük a spenótok és addig főzzük, amíg elkezd összeesni.

Ekkor visszatesszük a húsokat és még 10 percig főzzük az egészet.

Óvatosan sózzuk az ételt, mert a paradicsom is sós!