Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tortilla rántott csirkével, salátával recept

Tortilla rántott csirkével, salátával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg csirkecomb filé, vagy mell
    • liszt
    • tojás
    • zsemlemorzsa
    • olaj a sütéshez
    • 15 dkg sajt (cheddar)
    • 1 jégsaláta
    • 1 nagyobb fej lila hagyma
    • 2-3 paradicsom
    • 1 kisebb kígyóuborka
    • bármilyen öntet (ketchup, majonéz, fokhagymás joghurt, salsa szósz stb.)

    Tortilla:

    • 40 dkg sima liszt
    • 25 dkg rétes liszt
    • 3 dl meleg víz
    • 2 ek olaj
    • 1 dkg só

    Elkészítése:

    Tortilla készítése:

    A liszteket tálba szitáljuk a sóval, hozzáadjuk az olajat és a meleg vizet.
    Az egészet jól összedolgozzuk, és addig gyúrjuk, míg puha, homogén állagú tészta lesz belőle. Kivesszük a tálból, enyhén lisztezett deszkán gombóccá formáljuk és egy nejlonzacskóba téve betesszük a hűtőbe pihenni legalább fél órát.

    A tésztát kivéve a hűtőből, rögtön süthetjük, kiszakítunk belőle kisebb darabokat, ezeket lisztezett deszkán nagyon vékony, kerek lapokká nyújtjuk (lapostányér méret) és egy nagyobb, felforrósított tapadásmentes serpenyőben, zsiradék nélkül megsütjük mindkét oldalukat egy-két perc alatt. Akkor jó, mikor szépen elkezd felhólyagosodni a tészta, és kisebb barna foltok jelennek meg rajta.

    Hús készítése:

    Amíg a tészta pihen, addig elkészítjük a szokásos módon a rántott csirke darabokat. (Sózzuk, majd forgassuk meg lisztben, felvert tojásban, végül pedig zsemlemorzsában és süssük ki forró olajban).

    Összeállítás:

    A zöldségeket megmossuk, leszárítjuk és összevágjuk ízlés szerint.

    Az öntethez valókat szintén összekeverjük, például a joghurtot ízesíthetjük egy kevés sóval, reszelt fokhagymával, vagy friss kaporral, ezt mindenki ízlés szerint variálhatja.
    Mi nagyon kedveljük majonézzel, ketchuppal és csípős salsa szósszal is.

    A tortilla lapokat kedvünk szerint megtöltjük, majd szorosan feltekerjük.

    Tipp:

    Nagy családi kedvencünk ez a fajta finomság, mert sokféle változatban készíthető, egyszerű és nagyon tápláló. Persze, nem kizárólag rántott csirkével készíthető, hanem darált marhából készült, fűszeres kis fasírtokkal, grillezett hússal, különféle fűszerezésű sült hússal. A hús mellé pedig mehet akár kukorica, nagy szemű vörös bab, vastagabb húsú paprika, reszelt káposzta, avokádó szeletek, újhagyma stb… Mi nagyon kedveljük a joghurtos öntet mellett majonézzel, ketchuppal és csípős salsa szósszal is.

    Vendégvárónak is nagyon szuper étel, mert ha mindent előkészítünk, akkor pillanatok alatt összedobhatjuk és mindenki kedvére falatozhat. A gyerekek pedig egyenesen imádják, ezt tapasztalatból tudom :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá