Hozzávalók:
Tortilla:
Elkészítése:
A liszteket tálba szitáljuk a sóval, hozzáadjuk az olajat és a meleg vizet.
Az egészet jól összedolgozzuk, és addig gyúrjuk, míg puha, homogén állagú tészta lesz belőle. Kivesszük a tálból, enyhén lisztezett deszkán gombóccá formáljuk és egy nejlonzacskóba téve betesszük a hűtőbe pihenni legalább fél órát.
A tésztát kivéve a hűtőből, rögtön süthetjük, kiszakítunk belőle kisebb darabokat, ezeket lisztezett deszkán nagyon vékony, kerek lapokká nyújtjuk (lapostányér méret) és egy nagyobb, felforrósított tapadásmentes serpenyőben, zsiradék nélkül megsütjük mindkét oldalukat egy-két perc alatt. Akkor jó, mikor szépen elkezd felhólyagosodni a tészta, és kisebb barna foltok jelennek meg rajta.
Amíg a tészta pihen, addig elkészítjük a szokásos módon a rántott csirke darabokat. (Sózzuk, majd forgassuk meg lisztben, felvert tojásban, végül pedig zsemlemorzsában és süssük ki forró olajban).
A zöldségeket megmossuk, leszárítjuk és összevágjuk ízlés szerint.
Az öntethez valókat szintén összekeverjük, például a joghurtot ízesíthetjük egy kevés sóval, reszelt fokhagymával, vagy friss kaporral, ezt mindenki ízlés szerint variálhatja.
Mi nagyon kedveljük majonézzel, ketchuppal és csípős salsa szósszal is.
A tortilla lapokat kedvünk szerint megtöltjük, majd szorosan feltekerjük.
Nagy családi kedvencünk ez a fajta finomság, mert sokféle változatban készíthető, egyszerű és nagyon tápláló. Persze, nem kizárólag rántott csirkével készíthető, hanem darált marhából készült, fűszeres kis fasírtokkal, grillezett hússal, különféle fűszerezésű sült hússal. A hús mellé pedig mehet akár kukorica, nagy szemű vörös bab, vastagabb húsú paprika, reszelt káposzta, avokádó szeletek, újhagyma stb… Mi nagyon kedveljük a joghurtos öntet mellett majonézzel, ketchuppal és csípős salsa szósszal is.
Vendégvárónak is nagyon szuper étel, mert ha mindent előkészítünk, akkor pillanatok alatt összedobhatjuk és mindenki kedvére falatozhat. A gyerekek pedig egyenesen imádják, ezt tapasztalatból tudom :)