Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött sült csirke recept

Töltött sült csirke
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
160 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 db 2 kg-os vagy ennél nagyobb max 3 kg-os csirke teljesen kicsontozva
    • kötöző madzag

    Töltelékhez:

    • 2 ek kacsa vagy libazsír
    • 2 közepes fej vöröshagyma apróra vágva
    • 6-8 barna csiperke gomba szeltelve
    • 1 kis csokor petrezselyem
    • 20 dkg szárnyasmáj kisebb kockára vágva
    • 2 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS apróra vágva
    • 1 egész főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (a töltelékre helyezzük majd egészben)
    • 1 egész nyers  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek zsemlemorzsa vagy panko morzsa
    • só, bors, majoránna

    Páchoz:

    • 4 gerezd zúzott fokhagyma
    • 3 ek olaj
    • 1 ek sültcsirke fűszerkeverék

    Elkészítése:

    A csirkét teljesen kicsontozzuk.

    Elkészítjük a csirkemájas-gombás tölteléket. Zsiradékon félig megpirítjuk a hagymát, majd rátesszük az összezúzott fokhagymát.

    Ha már a hagyma jól lepirult, akkor a szeletelt gombát és petrezselymet hozzáadjuk. Ezekkel is pirítjuk egy kicsit, majd a kisebb kockákra vágott májat hozzáadjuk és az egészet jól összepirítjuk. Amikor a máj már nem nyers, kevés sóval, borssal és majoránnával fűszerezzük. A végén a májas töltelékhez tesszük az apróra vágott főtt tojásokat, az egy egész nyers tojást, majd a zsemlemorzsát. Elkeverjük az egészet és ezzel töltjük meg a csirkét.

    A megtöltött csirkét összefogjuk és lehetőség szerint a kötöző madzaggal gömbölyű formára alakítjuk.

    Elkészítjük a pácot. A zúzott fokhagymát, olajat és a fűszerkeveréket elkeverjük, majd az összekötözött csirkét lekenjük vele. 2-3 óra állás után süthetjük is.

    Tepsibe tesszük a csirkét, majd lefedjük és 160 fokon 2 órán át pároljuk, sütjük. Ekkor levesszük a fóliát, majd 170 fokon kb 40 percig sütjük a levével gyakran locsolgatva.

    Ha a csirke szép piros, akkor a sütőt elzárjuk és a sütőben hagyjuk teljesen kihűlni. A pihentetés nagyon fontos mert ettől még szaftosabb lesz a hús!

    Tipp:

    Élelmiszeriparban használható madzaggal kell összekötni. Semmilyen más kötöző madzag nem jó hozzá, mert a többi megég vagy vegyipari olajos lehet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá