Töltött sült csirke recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 db 2 kg-os vagy ennél nagyobb max 3 kg-os csirke teljesen kicsontozva
- kötöző madzag
Töltelékhez:
- 2 ek kacsa vagy libazsír
- 2 közepes fej vöröshagyma apróra vágva
- 6-8 barna csiperke gomba szeltelve
- 1 kis csokor petrezselyem
- 20 dkg szárnyasmáj kisebb kockára vágva
- 2 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS apróra vágva
- 1 egész főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (a töltelékre helyezzük majd egészben)
- 1 egész nyers
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek zsemlemorzsa vagy panko morzsa
- só, bors, majoránna
Páchoz:
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- 3 ek olaj
- 1 ek sültcsirke fűszerkeverék
Elkészítése:
A csirkét teljesen kicsontozzuk.
Elkészítjük a csirkemájas-gombás tölteléket. Zsiradékon félig megpirítjuk a hagymát, majd rátesszük az összezúzott fokhagymát.
Ha már a hagyma jól lepirult, akkor a szeletelt gombát és petrezselymet hozzáadjuk. Ezekkel is pirítjuk egy kicsit, majd a kisebb kockákra vágott májat hozzáadjuk és az egészet jól összepirítjuk. Amikor a máj már nem nyers, kevés sóval, borssal és majoránnával fűszerezzük. A végén a májas töltelékhez tesszük az apróra vágott főtt tojásokat, az egy egész nyers tojást, majd a zsemlemorzsát. Elkeverjük az egészet és ezzel töltjük meg a csirkét.
A megtöltött csirkét összefogjuk és lehetőség szerint a kötöző madzaggal gömbölyű formára alakítjuk.
Elkészítjük a pácot. A zúzott fokhagymát, olajat és a fűszerkeveréket elkeverjük, majd az összekötözött csirkét lekenjük vele. 2-3 óra állás után süthetjük is.
Tepsibe tesszük a csirkét, majd lefedjük és 160 fokon 2 órán át pároljuk, sütjük. Ekkor levesszük a fóliát, majd 170 fokon kb 40 percig sütjük a levével gyakran locsolgatva.
Ha a csirke szép piros, akkor a sütőt elzárjuk és a sütőben hagyjuk teljesen kihűlni. A pihentetés nagyon fontos mert ettől még szaftosabb lesz a hús!
Tipp:
Élelmiszeriparban használható madzaggal kell összekötni. Semmilyen más kötöző madzag nem jó hozzá, mert a többi megég vagy vegyipari olajos lehet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »