Töltött sült csirke recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 db 2 kg-os vagy ennél nagyobb max 3 kg-os csirke teljesen kicsontozva
- kötöző madzag
Töltelékhez:
- 2 ek kacsa vagy libazsír
- 2 közepes fej vöröshagyma apróra vágva
- 6-8 barna csiperke gomba szeltelve
- 1 kis csokor petrezselyem
- 20 dkg szárnyasmáj kisebb kockára vágva
- 2 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS apróra vágva
- 1 egész főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (a töltelékre helyezzük majd egészben)
- 1 egész nyers
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek zsemlemorzsa vagy panko morzsa
- só, bors, majoránna
Páchoz:
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- 3 ek olaj
- 1 ek sültcsirke fűszerkeverék
Elkészítése:
A csirkét teljesen kicsontozzuk.
Elkészítjük a csirkemájas-gombás tölteléket. Zsiradékon félig megpirítjuk a hagymát, majd rátesszük az összezúzott fokhagymát.
Ha már a hagyma jól lepirult, akkor a szeletelt gombát és petrezselymet hozzáadjuk. Ezekkel is pirítjuk egy kicsit, majd a kisebb kockákra vágott májat hozzáadjuk és az egészet jól összepirítjuk. Amikor a máj már nem nyers, kevés sóval, borssal és majoránnával fűszerezzük. A végén a májas töltelékhez tesszük az apróra vágott főtt tojásokat, az egy egész nyers tojást, majd a zsemlemorzsát. Elkeverjük az egészet és ezzel töltjük meg a csirkét.
A megtöltött csirkét összefogjuk és lehetőség szerint a kötöző madzaggal gömbölyű formára alakítjuk.
Elkészítjük a pácot. A zúzott fokhagymát, olajat és a fűszerkeveréket elkeverjük, majd az összekötözött csirkét lekenjük vele. 2-3 óra állás után süthetjük is.
Tepsibe tesszük a csirkét, majd lefedjük és 160 fokon 2 órán át pároljuk, sütjük. Ekkor levesszük a fóliát, majd 170 fokon kb 40 percig sütjük a levével gyakran locsolgatva.
Ha a csirke szép piros, akkor a sütőt elzárjuk és a sütőben hagyjuk teljesen kihűlni. A pihentetés nagyon fontos mert ettől még szaftosabb lesz a hús!
Tipp:
Élelmiszeriparban használható madzaggal kell összekötni. Semmilyen más kötöző madzag nem jó hozzá, mert a többi megég vagy vegyipari olajos lehet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »