Töltött csirkemell túrós kukoricatallérokkal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 8 szelet csirkemell filé
- 10 dkg gouda sajt
- 15 dkg sonkás felvágott kockára vágva
- 1 ek tejföl
- 1 csomag szeletelt bacon
- csipet szerecsendió
- csipet őrölt babér
- só bors ízlés szerint
- 1 db tejszínes tömlős sajt
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 dl tejszín
Kukoricatallér hozzávalói:
- 3 dl kukoricadara
- 25 dkg túró
- 5 dl víz
- 2 dkg vaj
- 1 tk só
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A csirkemellet klopfoljuk. A sonkát elkeverjük a reszelt sajttal, fűszerekkel, és a tejföllel. A csirkemellet töltjük a töltelékkel, és feltekerjük.
Baconnal minden szeletet begöngyölünk. Szorosan olajozott tepsibe tesszük, és a következő masszát öntjük rá: a tömlős sajtot a tejszínnel az aprított petrezselyemzölddel, és ízlés szerinti sóval elkeverjük. A húsra öntjük, majd sütőben megsütjük.
Amíg sül a husi, addig a vízben megfőzzük a kukoricadarát, hozzáadjuk a vajat és a sót. Kis lángon folyamatos keverés mellett addig főzzük, míg a kukoricadara fel nem veszi a vizet.
Hozzá keverjük a túrót, kéz melegre hűtjük. Adunk hozzá egy tojást, kis gombócokat formálunk belőle, majd lapítjuk. Zsemlemorzsába hempergetjük, serpenyőben néhány evőkanál olajon sütjük. A csirketekercsünk mellé tálaljuk. :)
Tipp:
A husihoz bármilyen sajtot használhatunk.