Töltött csirkemell túrós kukoricatallérokkal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Töltött csirkemell túrós kukoricatallérokkal

Hozzávalók:

  • 8 szelet csirkemell filé
  • 10 dkg gouda sajt
  • 15 dkg sonkás felvágott kockára vágva
  • 1 ek tejföl
  • 1 csomag szeletelt bacon
  • csipet szerecsendió
  • csipet őrölt babér
  • só bors ízlés szerint
  • 1 db tejszínes tömlős sajt
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 dl tejszín

Kukoricatallér hozzávalói:

  • 3 dl kukoricadara
  • 25 dkg túró
  • 5 dl víz
  • 2 dkg vaj
  • 1 tk só
  • 1 db tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A csirkemellet klopfoljuk. A sonkát elkeverjük a reszelt sajttal, fűszerekkel, és a tejföllel. A csirkemellet töltjük a töltelékkel, és feltekerjük.

Baconnal minden szeletet begöngyölünk. Szorosan olajozott tepsibe tesszük, és a következő masszát öntjük rá: a tömlős sajtot a tejszínnel az aprított petrezselyemzölddel, és ízlés szerinti sóval elkeverjük. A húsra öntjük, majd sütőben megsütjük.

Amíg sül a husi, addig a vízben megfőzzük a kukoricadarát, hozzáadjuk a vajat és a sót. Kis lángon folyamatos keverés mellett addig főzzük, míg a kukoricadara fel nem veszi a vizet.

Hozzá keverjük a túrót, kéz melegre hűtjük. Adunk hozzá egy tojást, kis gombócokat formálunk belőle, majd lapítjuk. Zsemlemorzsába hempergetjük, serpenyőben néhány evőkanál olajon sütjük. A csirketekercsünk mellé tálaljuk. :)

Tipp:

A husihoz bármilyen sajtot használhatunk.