Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött csirkecomb főtt-sült burgonyával recept

Töltött csirkecomb főtt-sült burgonyával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 db csirkecomb
    • 1 kg burgonya
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 db zsemle
    • 15 dkg húsos füstölt szalonna
    • 25 dkg gomba
    • 2 fej vöröshagyma
    • őrölt bors
    • ételízesítő
    • szárnyas fűszer
    • 2 ek .liba vagy kacsazsír
    • 1 cs. petrezselyem zöld

    Elkészítése:

    A hagymát,szalonnát,petrezselymet apróra vágjuk. A tojásokból hármat megfőzünk,lehűtjük,megpucoljuk,felkockázzuk. A zsemléket beáztatjuk,kinyomkodjuk. A csirkecombokat megtisztítjuk,sózzuk. A szalonnát kipirítjuk,megdinszteljük rajta a hagymát. Beletesszük a gombát,sózzuk,borsozzuk és addig pároljuk míg a gomba elfövi a levét. Levesszük a tűzről majd hozzá keverjük a kinyomkodott zsemléket,kockára vágott főtt tojást,petrezselyem zöldet és egy nyers tojást. A combokon fellazítjuk a bőrt és betöltjük a töltelékkel. Tepsibe tesszük,szárnyas fűszerrel megszórjuk. Két kanál zsiradékot és kb két deci vizet teszünk alá. Sütőben sűrűn locsolgatva szép pirosra sütjük.
    A körethez a burgonyát megtisztítjuk,hasábokra vágjuk és sós vízben félig megfőzzük. A félig megfőtt burgonyát leszűrjük,lecsepegtetjük majd bő olajban ropogósra sütjük.
    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá