Töltött csirke recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb
- 2 egész csirkemell filézve
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- kb 10 dkg gomba és zöldség vegyesen
- 2 áztatott zsemle
- 2 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 nyers
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kevés margarin és étolaj
- só, őrölt bors, ételízesítő ízlés szerint
- opcionális: medvehagyma, petrezselyemzöld és bazsalikom
Elkészítése:
A csirkecombokat és a mellet sózzuk, majd kicsit állni hagyjuk.
Addig elkészítjük a tölteléket. A vöröshagymát kevés olajon megpároljuk a többi zöldséggel együtt. Kicsit hűlni hagyjuk, majd beletesszük a főtt tojásokat apróra vágva, a nyers tojást és a zsemlét, jól kinyomkodva. Az egészet alaposan összedolgozzuk, majd megtöltjük a combokat és a melleket úgy, hogy fel tudjuk tekerni.
Kivajazott vagy olajozott tepsibe rakjuk, meglocsoljuk kb 0,5 dl vízzel, befedjük alufóliával és kb 180 fokon 30 percig sütjük. Ezután levesszük az alufóliát és szép pirosra sütjük.
Köretként karikára vágott burgonyát tehetünk a hús közé, amit együtt süthetünk ropogósra.
Tipp:
A fólia levétele után, kisebb darabokra vágott margarint raktam a húsokhoz, így szebben pirul. A gomba és a medvehagyma elhagyható, ízlés kérdése.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »