Töltött csirke

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 4 egész csirkecomb
  • 2 egész csirkemell filézve
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kb 10 dkg gomba és zöldség vegyesen
  • 2 áztatott zsemle
  • 2 főtt tojás
  • 1 nyers tojás
  • kevés margarin és étolaj
  • só, őrölt bors, ételízesítő ízlés szerint
  • opcionális: medvehagyma, petrezselyemzöld és bazsalikom

Elkészítése:

A csirkecombokat és a mellet sózzuk, majd kicsit állni hagyjuk.

Addig elkészítjük a tölteléket. A vöröshagymát kevés olajon megpároljuk a többi zöldséggel együtt. Kicsit hűlni hagyjuk, majd beletesszük a főtt tojásokat apróra vágva, a nyers tojást és a zsemlét, jól kinyomkodva. Az egészet alaposan összedolgozzuk, majd megtöltjük a combokat és a melleket úgy, hogy fel tudjuk tekerni.

Kivajazott vagy olajozott tepsibe rakjuk, meglocsoljuk kb 0,5 dl vízzel, befedjük alufóliával és kb 180 fokon 30 percig sütjük. Ezután levesszük az alufóliát és szép pirosra sütjük.

Köretként karikára vágott burgonyát tehetünk a hús közé, amit együtt süthetünk ropogósra.

Tipp:

A fólia levétele után, kisebb darabokra vágott margarint raktam a húsokhoz, így szebben pirul. A gomba és a medvehagyma elhagyható, ízlés kérdése.