Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tökmagos burgonyabundában sült csirkemell recept

Tökmagos burgonyabundában sült csirkemell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg csirkemellfilé
    • só ízlés szerint
    • 4 csapott ek finomliszt
    • 3 közepes burgonya
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 10 dkg tökmag (hámozott)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl tej
    • bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    Héjastól félig megfőzzük a burgonyát, megpucoljuk, és teljesen kihűtjük.

    A csirkemellet felszeleteljük, és sóval megszórjuk. A tökmag felét ledaráljuk.

    Összekeverjük a tejet a tojással, a liszttel és a darált tökmaggal, sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük.

    A meghámozott burgonyát nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, és a masszába keverjük.

    A húst belemártjuk a masszába, majd belenyomkodjuk az egészben hagyott tökmagba, és bő, forró olajban kisütjük.

    A tökmagos burgonyabundában sült csirkemell kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 136 kcal
    Fehérje: 15 g
    Szénhidrát: 8 g
    Zsír: 4 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá