Tökmagos burgonyabundában sült csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • só ízlés szerint
  • 4 csapott ek finomliszt
  • 3 közepes burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg tökmag (hámozott)
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • bors ízlés szerint

Elkészítése:

Héjastól félig megfőzzük a burgonyát, megpucoljuk, és teljesen kihűtjük.

A csirkemellet felszeleteljük, és sóval megszórjuk. A tökmag felét ledaráljuk.

Összekeverjük a tejet a tojással, a liszttel és a darált tökmaggal, sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük.

A meghámozott burgonyát nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, és a masszába keverjük.

A húst belemártjuk a masszába, majd belenyomkodjuk az egészben hagyott tökmagba, és bő, forró olajban kisütjük.