Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tepsis töltött hús recept

Tepsis töltött hús
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg pulyka-, vagy csirkemellfilé
    • 2 zsemle
    • 40 dkg csirkemáj
    • 2 fej vöröshagyma
    • 25 dkg csiperke gomba
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg reszelt sajt
    • bors
    • ételízesítő
    • majoránna
    • petrezselyemzöld

    Elkészítése:

    Egy közepes hőálló tepsit beolajozunk (az oldalát is) és beterítjük a kiklopfolt, sózott, borsozott pulyka-, vagy csirkemellfilé felével.

    2 db zsemlét tejbe beáztatunk. Ne nagyon pépesre, mert a tölteléknek is fel kell szívni a nedvességet.

    40 dkg csirkemájat apró darabokra vágunk. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és egy fej apróra vágott vöröshagymát megdinsztelünk rajta. Rádobjuk a májat és fehéredésig pirítjuk.

    25 dkg gombát kevés olajon és egy másik fej apróra vágott vöröshagymával megdinsztelünk.

    A májat, a kinyomkodott zsemlét, a gombát és 2 tojást összekeverünk. Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel, majoránnával és petrezselyemmel. Rákenjük a húsra és a hús másik felével beterítjük.

    Alufóliával lefedve 1 órát sütjük, elkészülés előtt 10 perccel levesszük a fóliát, tetejét reszelt sajttal megszórjuk és visszatolva a sütőbe megpirítjuk.

    Gyorsan elkészül, de akár előző nap is össze lehet állítani és hűtőbe tenni sütésig.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá