Tepsis töltött hús

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg pulyka-, vagy csirkemellfilé
  • 2 zsemle
  • 40 dkg csirkemáj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 25 dkg csiperke gomba
  • 2 tojás
  • 15 dkg reszelt sajt
  • bors
  • ételízesítő
  • majoránna
  • petrezselyemzöld

Elkészítése:

Egy közepes hőálló tepsit beolajozunk (az oldalát is) és beterítjük a kiklopfolt, sózott, borsozott pulyka-, vagy csirkemellfilé felével.

2 db zsemlét tejbe beáztatunk. Ne nagyon pépesre, mert a tölteléknek is fel kell szívni a nedvességet.

40 dkg csirkemájat apró darabokra vágunk. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és egy fej apróra vágott vöröshagymát megdinsztelünk rajta. Rádobjuk a májat és fehéredésig pirítjuk.

25 dkg gombát kevés olajon és egy másik fej apróra vágott vöröshagymával megdinsztelünk.

A májat, a kinyomkodott zsemlét, a gombát és 2 tojást összekeverünk. Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel, majoránnával és petrezselyemmel. Rákenjük a húsra és a hús másik felével beterítjük.

Alufóliával lefedve 1 órát sütjük, elkészülés előtt 10 perccel levesszük a fóliát, tetejét reszelt sajttal megszórjuk és visszatolva a sütőbe megpirítjuk.

Gyorsan elkészül, de akár előző nap is össze lehet állítani és hűtőbe tenni sütésig.