Tepsis narancsos kacsacomb recept
Hozzávalók:
- 8 közepes kacsacomb
- 1 ek só
- 1 ek bors
- 1 ek kakukkfű
- 1 közepes fej fokhagyma
- 1 nagy fej lilahagyma
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 közepes narancs
- 5 ek (dió)olaj
Elkészítése:
Tisztítás, majd mosás után töröljük a combokat jó szárazra. Irdaljuk be (vagdossuk be) a bőrét és sóval dörzsöljük jól be.
Egy tepsi aljára szeleteljük fel a mosott narancsokat. A bevagdosott részekbe egy-egy darab fokhagymát dugjunk bele.
A borsot a kakukkfűvel összekeverjük, majd a combokat beszórjuk, majd rápakoljuk a narancsra és evés (dió)olajjal megöntözzük.
Alufóliával lefedjük és 170 fokon 1 óra 15 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és ropogósra pirítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









