Tepsis narancsos kacsacomb

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Tepsis narancsos kacsacomb

Hozzávalók:

  • 8 közepes kacsacomb
  • 1 ek só
  • 1 ek bors
  • 1 ek kakukkfű
  • 1 közepes fej fokhagyma
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 közepes narancs
  • 5 ek (dió)olaj

Elkészítése:

Tisztítás, majd mosás után töröljük a combokat jó szárazra. Irdaljuk be (vagdossuk be) a bőrét és sóval dörzsöljük jól be.

Egy tepsi aljára szeleteljük fel a mosott narancsokat. A bevagdosott részekbe egy-egy darab fokhagymát dugjunk bele.

A borsot a kakukkfűvel összekeverjük, majd a combokat beszórjuk, majd rápakoljuk a narancsra és evés (dió)olajjal megöntözzük.

Alufóliával lefedjük és 170 fokon 1 óra 15 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és ropogósra pirítjuk.