Tejszínes, sajtmártásos csirkeragu recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell filé
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 3 dl főző tejszín
- 1 dl tejföl
- 1 evőkanál mustár
- 20 dkg bacon kockázva
- 15 dkg reszelt trappista sajt
- 10 dkg tömlős krémsajt
- só ízlés szerint
- 1 fej vöröshagyma
- 1 mk őrölt fehér bors
- 1 evőkanál olaj
Elkészítése:
A csirkemellet vékony csíkokra, a fokhagymát és a vöröshagymát apróra vágtam.
A csirkemell csíkokat egy kevés olajon, nagy lángon hirtelen átsütöttem.
Egy serpenyőben kipirítottam a bacont, megdinszteltem rajta a vöröshagymát. Rátettem a csirkemell csíkokat, ízesítettem sóval, őrölt fehér borssal, és rászórtam az apróra vágott fokhagymát.
Négy-öt percet együtt pirítottam, majd felöntöttem a tejszínnel. Hozzáadtam a krémsajtot és reszelt sajtot, a tejföllel elkevert mustárt és addig pároltam, míg besűrűsödött mártás sűrűségűre.
Külön makarónit főztem köretnek.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »










