Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes-gombás pulyka apró pecsenye recept

Tejszínes-gombás pulyka apró pecsenye
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg pulyka felső comb
    • 1 kis fej hagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 csipet só
    • frissen őrölt bors
    • 1 csipet őrölt csili
    • kevés kapor finomra aprítva (esetleg szárított)
    • 250 g csiperke gomba
    • 250 g főzőtejszín
    • 1 ek keményítő
    • 1 ek olaj

    Elkészítése:

    A hagymát nagyon apróra vágjuk, majd kevés olajon megdinszteljük. Megsózzuk, majd az apróra vágott pulykahúst hozzáadva fehéredésig pároljuk.

    Hozzáadjuk a szeletelt gombát is. Felöntjük tejszínnel, kevés borsot őrlünk rá, majd csipetnyi őrölt köményt és a szétnyomott fokhagymagerezdeket is hozzáadjuk. Kevés őrölt csilit is adhatunk hozzá, de csak annyit, amennyit ízlésünk kíván.

    A kevés kaprot csak a legvégén adjuk hozzá. Amikor a ragu felforrt, keményítőt szitálhatunk rá, amivel kicsit besűríthetjük.
    A pulyka apró hús gyorsan megfő, így hamar elkészül.

    Tészta körettel, főtt rizzsel, esetleg galuskával a legfinomabb.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá