Tejszínes-gombás pulyka apró pecsenye

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg pulyka felső comb
  • 1 kis fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet só
  • frissen őrölt bors
  • 1 csipet őrölt csili
  • kevés kapor finomra aprítva (esetleg szárított)
  • 250 g csiperke gomba
  • 250 g főzőtejszín
  • 1 ek keményítő
  • 1 ek olaj

Elkészítése:

A hagymát nagyon apróra vágjuk, majd kevés olajon megdinszteljük. Megsózzuk, majd az apróra vágott pulykahúst hozzáadva fehéredésig pároljuk.

Hozzáadjuk a szeletelt gombát is. Felöntjük tejszínnel, kevés borsot őrlünk rá, majd csipetnyi őrölt köményt és a szétnyomott fokhagymagerezdeket is hozzáadjuk. Kevés őrölt csilit is adhatunk hozzá, de csak annyit, amennyit ízlésünk kíván.

A kevés kaprot csak a legvégén adjuk hozzá. Amikor a ragu felforrt, keményítőt szitálhatunk rá, amivel kicsit besűríthetjük.
A pulyka apró hús gyorsan megfő, így hamar elkészül.

Tészta körettel, főtt rizzsel, esetleg galuskával a legfinomabb.