Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes, fokhagymás csirke recept

Tejszínes, fokhagymás csirke
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Hús:

    • 40 dkg csirkemell filé szeletelve
    • 1 kávéskanál só
    • frissen őrölt bors ízlés szerint
    • 1 teáskanál fűszerpaprika
    • 2 evőkanál finomliszt
    • 3 ek olvasztott vaj
    • 1 dl víz
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 2,5 dl főzőtejszín

    Köret:

    • 1 kg burgonya
    • 1 csokor petrezselyem
    • só ízlés szerint
    • 2 ek olvasztott vaj

    Elkészítés

    A lisztet összekeverjük a fűszerpaprikával, majd a sózott, borsozott hússzeleteket beleforgatjuk.

    Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, majd egyenként hirtelen elősütjük rajta a húsokat, majd ha mind kisült visszatesszük a lábasba és aláöntünk kb 1 dl vizet, a fokhagymával elkevert tejszínt és készre főzzük.

    A burgonyát megpucoljuk, apróra vágjuk és sós vízben éppen csak puhára főzzük. Leszűrjük, majd tepsibe vagy hőálló tálba rakjuk, meglocsoljuk olvasztott vajjal és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel. Forró sütőben összemelegítjük.

    A húst a körettel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá