Tejszínes, fokhagymás csirke recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Hús:
- 40 dkg csirkemell filé szeletelve
- 1 kávéskanál só
- frissen őrölt bors ízlés szerint
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 2 evőkanál finomliszt
- 3 ek olvasztott vaj
- 1 dl víz
- 4 gerezd fokhagyma
- 2,5 dl főzőtejszín
Köret:
- 1 kg burgonya
- 1 csokor petrezselyem
- só ízlés szerint
- 2 ek olvasztott vaj
Elkészítés
A lisztet összekeverjük a fűszerpaprikával, majd a sózott, borsozott hússzeleteket beleforgatjuk.
Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, majd egyenként hirtelen elősütjük rajta a húsokat, majd ha mind kisült visszatesszük a lábasba és aláöntünk kb 1 dl vizet, a fokhagymával elkevert tejszínt és készre főzzük.
A burgonyát megpucoljuk, apróra vágjuk és sós vízben éppen csak puhára főzzük. Leszűrjük, majd tepsibe vagy hőálló tálba rakjuk, meglocsoljuk olvasztott vajjal és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel. Forró sütőben összemelegítjük.
A húst a körettel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »