Tejszínes csirkefalatok laska gombával recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 6 csirkecomb
- 20 dkg kolozsvári szalonna
- 80 dkg laska gomba
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
- 1 kk borsikafű
- 5 dl főzőtejszín
- 1 csokor petrezselyemzöld
- frissen őrölt bors
- só
Elkészítése:
A csirkecombokat megnyúzom, kicsontozom, és diónyi nagyságúra darabolom.
A kolozsvári szalonnát és vöröshagymát felkockázom, a laska gombát csíkokra vágom.
A szalonnát megpirítom a zsírban, rádobom a vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, és megdinsztelem.
Hozzáadom a gombát, ízlés szerint darálok rá kevés borsot, beleteszem a feldarabolt húst, megszórom borsikafűvel, sózom, és fedő alatt puhára párolom. Párszor megkeverem.
Ha a hús és a gomba megpuhult, beleöntöm a tejszínt, megszórom felaprított petrezselyemzölddel, és addig forralom, hogy a tejszín besűrűsödjön.
Kifőtt tésztával tálalom.
A tejszínes csirkefalatok laska gombával kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 155 kcal
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 11 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 11 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.