Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes csirkefalatok laska gombával recept

Tejszínes csirkefalatok laska gombával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 csirkecomb
    • 20 dkg kolozsvári szalonna
    • 80 dkg laska gomba
    • 1 vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
    • 1 kk borsikafű
    • 5 dl főzőtejszín
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • frissen őrölt bors

    Elkészítése:

    A csirkecombokat megnyúzom, kicsontozom, és diónyi nagyságúra darabolom.

    A kolozsvári szalonnát és vöröshagymát felkockázom, a laska gombát csíkokra vágom.
    A szalonnát megpirítom a zsírban, rádobom a vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, és megdinsztelem.

    Hozzáadom a gombát, ízlés szerint darálok rá kevés borsot, beleteszem a feldarabolt húst, megszórom borsikafűvel, sózom, és fedő alatt puhára párolom. Párszor megkeverem.

    Ha a hús és a gomba megpuhult, beleöntöm a tejszínt, megszórom felaprított petrezselyemzölddel, és addig forralom, hogy a tejszín besűrűsödjön.

    Kifőtt tésztával tálalom.

    A tejszínes csirkefalatok laska gombával kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 155 kcal
    Fehérje: 11 g
    Szénhidrát: 3 g
    Zsír: 11 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá