Tejszínes csirkefalatok laska gombával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 csirkecomb
  • 20 dkg kolozsvári szalonna
  • 80 dkg laska gomba
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
  • 1 kk borsikafű
  • 5 dl főzőtejszín
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • frissen őrölt bors

Elkészítése:

A csirkecombokat megnyúzom, kicsontozom, és diónyi nagyságúra darabolom.

A kolozsvári szalonnát és vöröshagymát felkockázom, a laska gombát csíkokra vágom.
A szalonnát megpirítom a zsírban, rádobom a vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, és megdinsztelem.

Hozzáadom a gombát, ízlés szerint darálok rá kevés borsot, beleteszem a feldarabolt húst, megszórom borsikafűvel, sózom, és fedő alatt puhára párolom. Párszor megkeverem.

Ha a hús és a gomba megpuhult, beleöntöm a tejszínt, megszórom felaprított petrezselyemzölddel, és addig forralom, hogy a tejszín besűrűsödjön.

Kifőtt tésztával tálalom.