Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes bundában sült csirkeszelet recept

Tejszínes bundában sült csirkeszelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 kisebb csirkemell szelet
    • 1 csapott kk só
    • 3 púpos ek liszt a forgatáshoz
    • 5-6 dl olaj a sütéshez

    Bundához:

    • 1 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1/3 kk só
    • 1 nagy csipet őrölt bors
    • 2 púpos ek liszt
    • 2 dl tejszín

    Elkészítése:

    A megtisztított csirkemell szeleteket vékonyra klopfoljuk, és meghintjük sóval.

    Egy tálba szórjuk a forgatáshoz a lisztet, egy másik tálba ütjük a tojást, majd a sóval, borssal elkeverjük.
    Hozzáadjuk a lisztet, majd a tejszínt fokozatosan adagolva sima, sűrű palacsinta tészta sűrűségűre keverjük.

    Olajat forrósítunk.

    A húsokat először a lisztben forgatjuk meg, majd a masszában.
    Kicsit lecsepegtetjük, és a forró olajban közepesnél picit kisebb lángon szép barnára sütjük.

    Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

    Tipp:

    A vasárnapi ebédünk ez a finom, szaftos, bundás csirke volt. Egyszerű, ízletes. Rizs köret és savanyú káposzta volt a kísérője.
    A sütésnél érdemes figyelni, mert túl kicsi lángon megszívhatja magát olajjal.

    A tejszínes bundában sült csirkeszelet kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 159 kcal
    Fehérje: 19 g
    Szénhidrát: 4 g
    Zsír: 7 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá