Hozzávalók:
Bundához:
Elkészítése:
A megtisztított csirkemell szeleteket vékonyra klopfoljuk, és meghintjük sóval.
Egy tálba szórjuk a forgatáshoz a lisztet, egy másik tálba ütjük a tojást, majd a sóval, borssal elkeverjük.
Hozzáadjuk a lisztet, majd a tejszínt fokozatosan adagolva sima, sűrű palacsinta tészta sűrűségűre keverjük.
Olajat forrósítunk.
A húsokat először a lisztben forgatjuk meg, majd a masszában.
Kicsit lecsepegtetjük, és a forró olajban közepesnél picit kisebb lángon szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
A vasárnapi ebédünk ez a finom, szaftos, bundás csirke volt. Egyszerű, ízletes. Rizs köret és savanyú káposzta volt a kísérője.
A sütésnél érdemes figyelni, mert túl kicsi lángon megszívhatja magát olajjal.