Tejszínes bundában sült csirkeszelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 kisebb csirkemell szelet
  • 1 csapott kk só
  • 3 púpos ek liszt a forgatáshoz
  • 5-6 dl olaj a sütéshez

Bundához:

  • 1 nagyobb tojás
  • 1/3 kk só
  • 1 nagy csipet őrölt bors
  • 2 púpos ek liszt
  • 2 dl tejszín

Elkészítése:

A megtisztított csirkemell szeleteket vékonyra klopfoljuk, és meghintjük sóval.

Egy tálba szórjuk a forgatáshoz a lisztet, egy másik tálba ütjük a tojást, majd a sóval, borssal elkeverjük.
Hozzáadjuk a lisztet, majd a tejszínt fokozatosan adagolva sima, sűrű palacsinta tészta sűrűségűre keverjük.

Olajat forrósítunk.

A húsokat először a lisztben forgatjuk meg, majd a masszában.
Kicsit lecsepegtetjük, és a forró olajban közepesnél picit kisebb lángon szép barnára sütjük.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

Tipp:

A vasárnapi ebédünk ez a finom, szaftos, bundás csirke volt. Egyszerű, ízletes. Rizs köret és savanyú káposzta volt a kísérője.
A sütésnél érdemes figyelni, mert túl kicsi lángon megszívhatja magát olajjal.