Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös-fűszeres csirkecombok tepsis krumpliágyon recept

Tejfölös-fűszeres csirkecombok tepsis krumpliágyon
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 csirkecomb (1,5 kg)
    • 2 kg burgonya
    • 1 csomag gyros v. szárnyas fűszerkeverék
    • 1 doboz tejföl (400 g)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 100 g reszelt sajt
    • 50 g vaj

    Elkészítése:

    A csirkecombokat kettévágjuk, a fűszerkeverékkel bedörzsöljük. A krumplikat megtisztítjuk, majd karikára vágjuk. Nagyobb méretű sütőtálat, vagy peremes tepsit enyhén kivajazunk, az aljára rétegezzük a krumplikarikák felét. Enyhén megsózzuk.

    Kevés tejfölt kanalazunk rá, elsimítjuk, majd megszórjuk kicsit reszelt sajttal, majd ráfektetjük a befűszerezett csirkecombokat.

    A combok tetejét ismét beborítjuk krumplikarikákkal. A maradék tejfölhöz hozzákeverünk 1 tojást, enyhén megsózzuk, majd a krumplikarikák tetejére simítjuk.

    Az egészet beborítjuk reszelt sajttal, és lassú tűzön, az elején alufóliával lefedve 120 percig sütjük.

    Ennyi idő alatt mind a krumpli, mind pedig a csirkecombok megpuhulnak. A legvégén az alufóliát eltávolítjuk, és hagyjuk, hogy a krumpli és a csirke kiengedett leve kicsit elfőjön, a tetején a sajt pedig enyhe kérget kapjon.

    A tejfölös-fűszeres csirkecombok tepsis krumpliágyon kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 129 kcal
    Fehérje: 10 g
    Szénhidrát: 10 g
    Zsír: 6 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá