Tejfölös-fűszeres csirkecombok tepsis krumpliágyon recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6 csirkecomb (1,5 kg)
- 2 kg burgonya
- 1 csomag gyros v. szárnyas fűszerkeverék
- 1 doboz tejföl (400 g)
- só
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 100 g reszelt sajt
- 50 g vaj
Elkészítése:
A csirkecombokat kettévágjuk, a fűszerkeverékkel bedörzsöljük. A krumplikat megtisztítjuk, majd karikára vágjuk. Nagyobb méretű sütőtálat, vagy peremes tepsit enyhén kivajazunk, az aljára rétegezzük a krumplikarikák felét. Enyhén megsózzuk.
Kevés tejfölt kanalazunk rá, elsimítjuk, majd megszórjuk kicsit reszelt sajttal, majd ráfektetjük a befűszerezett csirkecombokat.
A combok tetejét ismét beborítjuk krumplikarikákkal. A maradék tejfölhöz hozzákeverünk 1 tojást, enyhén megsózzuk, majd a krumplikarikák tetejére simítjuk.
Az egészet beborítjuk reszelt sajttal, és lassú tűzön, az elején alufóliával lefedve 120 percig sütjük.
Ennyi idő alatt mind a krumpli, mind pedig a csirkecombok megpuhulnak. A legvégén az alufóliát eltávolítjuk, és hagyjuk, hogy a krumpli és a csirke kiengedett leve kicsit elfőjön, a tetején a sajt pedig enyhe kérget kapjon.
A tejfölös-fűszeres csirkecombok tepsis krumpliágyon kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 6 g