Tejfölös-fűszeres csirkecombok tepsis krumpliágyon

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tejfölös-fűszeres csirkecombok tepsis krumpliágyon

Hozzávalók:

  • 6 csirkecomb (1,5 kg)
  • 2 kg burgonya
  • 1 csomag gyros v. szárnyas fűszerkeverék
  • 1 doboz tejföl (400 g)
  • 1 tojás
  • 100 g reszelt sajt
  • 50 g vaj

Elkészítése:

A csirkecombokat kettévágjuk, a fűszerkeverékkel bedörzsöljük. A krumplikat megtisztítjuk, majd karikára vágjuk. Nagyobb méretű sütőtálat, vagy peremes tepsit enyhén kivajazunk, az aljára rétegezzük a krumplikarikák felét. Enyhén megsózzuk.

Kevés tejfölt kanalazunk rá, elsimítjuk, majd megszórjuk kicsit reszelt sajttal, majd ráfektetjük a befűszerezett csirkecombokat.

A combok tetejét ismét beborítjuk krumplikarikákkal. A maradék tejfölhöz hozzákeverünk 1 tojást, enyhén megsózzuk, majd a krumplikarikák tetejére simítjuk.

Az egészet beborítjuk reszelt sajttal, és lassú tűzön, az elején alufóliával lefedve 120 percig sütjük.

Ennyi idő alatt mind a krumpli, mind pedig a csirkecombok megpuhulnak. A legvégén az alufóliát eltávolítjuk, és hagyjuk, hogy a krumpli és a csirke kiengedett leve kicsit elfőjön, a tetején a sajt pedig enyhe kérget kapjon.