Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölben pácolt csirkemell recept

Tejfölben pácolt csirkemell
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A húshoz:

    • 50 dkg csirkemell filé
    • 700 g tejföl
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 evőkanál fűszerpaprika
    • só, bors ízlés szerint

    A körethez:

    • 1 kg burgonya
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 5 dkg margarin
    • 20 dkg füstölt sajt
    • só, bors ízlés szerint
    • 150 g tejföl

    A sütéshez:

    • olaj

    Elkészítése:

    Egy nagyobb tálba elkészítem a pácot: a tojásokat felverem, hozzákeverem a tejfölt, a reszelt fokhagymát és a fűszereket. A csirkemellet felszeletelem, beleforgatom a pácba és hagyom állni egy éjszakát a hűtőben.

    Másnap elkészítem a köretet. A burgonyát megmosom, héjában megfőzőm, majd meghámozom. Egy nagy jénait vagy magasabb falú tepsit kikenek margarinnal és a már langyos krumpli egyharmadát nagy lyukú reszelőn lereszelem. Következik a hagyma. Apróra felvágtam, kevés olajban megpároltam, majd megszóróm sajttal és margarindarabkákat teszek rá.

    Így járok el a krumpli második harmadával is, de az utolsó adag krumplira már csak tejfölt teszek és előmelegített sütőben 180 fokon szép aranybarnára pirítom.

    Már sül a köretem, így elkészítem a husit. Olajat melegítek és a pácban lévő melleket lisztben megforgatva bő olajban, mint a rántott húst, kisütöm. A tetejét megszórom reszelt sajttal és melegen tartom. A hús és a köret mellé párolt káposztát kínálok.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá