Hozzávalók:
A húshoz:
A körethez:
A sütéshez:
Elkészítése:
Egy nagyobb tálba elkészítem a pácot: a tojásokat felverem, hozzákeverem a tejfölt, a reszelt fokhagymát és a fűszereket. A csirkemellet felszeletelem, beleforgatom a pácba és hagyom állni egy éjszakát a hűtőben.
Másnap elkészítem a köretet. A burgonyát megmosom, héjában megfőzőm, majd meghámozom. Egy nagy jénait vagy magasabb falú tepsit kikenek margarinnal és a már langyos krumpli egyharmadát nagy lyukú reszelőn lereszelem. Következik a hagyma. Apróra felvágtam, kevés olajban megpároltam, majd megszóróm sajttal és margarindarabkákat teszek rá.
Így járok el a krumpli második harmadával is, de az utolsó adag krumplira már csak tejfölt teszek és előmelegített sütőben 180 fokon szép aranybarnára pirítom.
Már sül a köretem, így elkészítem a husit. Olajat melegítek és a pácban lévő melleket lisztben megforgatva bő olajban, mint a rántott húst, kisütöm. A tetejét megszórom reszelt sajttal és melegen tartom. A hús és a köret mellé párolt káposztát kínálok.