Tavaszi töltött-rántott csirkemell recept
Hozzávalók:
- 3 db csirkemell filé
A fűszerezéshez:
- szárnyas fűszerkeverék
A panírozáshoz:
- liszt
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50 ml tej
- só
- zsemlemorzsa
A töltelékhez:
- 20 dkg vegyes zöldség (mirelit)
- 15 dkg reszelt sajt
A körethez:
- 1 bögre rizs(3 dl)
- 25 dkg vegyes zöldség (mirelit)
- 2 ek étolaj
- só
- őrölt bors
- 2 bögre húsleves lé
Elkészítése:
A zöldségeket enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd ketté osztjuk. Ami megmarad a töltelékből, az majd belekerül a köretbe.
A csirkemell darabokat félbevágjuk, de nem vágjuk át teljesen.
Szétnyitjuk, majd óvatosan kiklopfoljuk. (Ha teszünk rá egy zacskót, akkor nem fog szétesni a hús)
Bedörzsöljük a fűszerkeverékkel mindkét oldalát, majd az egyik felére teszünk a főtt zöldségekből és megszórjuk reszelt sajttal és ráhajtjuk a másik felét.
A tojásokat felverjük, sózzuk és összekeverjük a tejjel.
Az elkészített töltött csirkemelleket lisztbe, majd a tojásos keverékbe, végül zsemlemorzsába forgatjuk.
Bő, nem túl forró olajban fedő alatt kisütjük. Egy közepes lábast használjunk, hogy el tudjon merülni az olajban és jól át tudjon sülni.
Ha megsült papírtörtlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradék lecsepegjen róla, majd amikor kihűlt félbevágjuk.
A köret elkészítése:
A rizst egy kevés olajon megfuttatjuk, majd forró húsleves lével felöntjük. Lefedjük, majd 200 fokos sütőbe tesszük és hagyjuk, hogy megduzzadjon.
Amikor kész, összekeverjük a zöldségekkel.