Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tavaszi töltött csirkecomb recept

Tavaszi töltött csirkecomb
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 nagyobb, egész csirkecomb
    • 1 tk mustár
    • bors
    • 1 ek tyúkzsír

    Töltelékhez:

    • 1 kisebb vöröshagyma
    • 1 ek olaj
    • 20 dkg darált sertéshús
    • 10 dkg zöldborsó
    • 1 kisebb sárgarépa
    • 1 kisebb nyers  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 kis szelet kenyér
    • 1 csapott kk só
    • 1 késhegynyi őrölt bors

    Elkészítése:

    A csirkecombokat alaposan megtisztítjuk, kézzel óvatosan a bőr alá nyúlunk helyet készítve a tölteléknek. Ezt a részt bedörzsöljük mustárral.

    A zöldségeket megtisztítjuk, a kenyeret vízbe áztatjuk. A töltelékhez a felkockázott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, félretesszük hűlni.

    A sárgarépát apró kockára vágjuk, és a zöldborsóval sós vízben éppen roppanósra főzzük, majd leszűrjük.

    A megpirított hagymához adjuk a darált húst, a tojást, a kicsavart kenyeret, a zöldborsót és a sárgarépát, és ízesítjük a fűszerekkel. Alaposan összedolgozzuk. A tölteléket betöltjük a fellazított bőrök alá.

    Egy közepes tepsit kikenünk kevés tyúkzsírral, és belefektetjük a megtöltött combokat. Meghintjük sóval, borssal. Ha valaki szereti, megszórhatja szárnyas fűszerkeverékkel is.

    A sütőt előmelegítjük. A combok közé öntünk kb. 1 dl vizet.

    Alufóliával lefedve 220 fokon addig puhítjuk, míg a villa könnyedén belemegy a hús legvastagabb részébe. Ez nekem kb. 75 perc volt. Ezután az alufóliát eltávolítva, a hőfokot 180-ra csökkentve pirítjuk a combokat (kb. 20 perc). Néha a szaftjával meglocsoljuk, hogy ne száradjon nagyon ki a hús.

    Melegen és hidegen is finom.

    Tipp:

    Csirkecombhoz van egy jól bevált, alap töltelékem, amit Anyukámtól tanultam. Ezt szoktam variálni attól függően, hogy éppen mi van itthon. Most, hogy zsenge borsót szedtünk a kertben, nem is volt kérdés, hogy kerül bele. De akkor már a répa sem hiányozhat mellőle. Ízletes vasárnapi ebéd lett belőle. Természetesen csakis krumplipüré körettel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá