Hozzávalók:
Töltelékhez:
Elkészítése:
A csirkecombokat alaposan megtisztítjuk, kézzel óvatosan a bőr alá nyúlunk helyet készítve a tölteléknek. Ezt a részt bedörzsöljük mustárral.
A zöldségeket megtisztítjuk, a kenyeret vízbe áztatjuk. A töltelékhez a felkockázott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, félretesszük hűlni.
A sárgarépát apró kockára vágjuk, és a zöldborsóval sós vízben éppen roppanósra főzzük, majd leszűrjük.
A megpirított hagymához adjuk a darált húst, a tojást, a kicsavart kenyeret, a zöldborsót és a sárgarépát, és ízesítjük a fűszerekkel. Alaposan összedolgozzuk. A tölteléket betöltjük a fellazított bőrök alá.
Egy közepes tepsit kikenünk kevés tyúkzsírral, és belefektetjük a megtöltött combokat. Meghintjük sóval, borssal. Ha valaki szereti, megszórhatja szárnyas fűszerkeverékkel is.
A sütőt előmelegítjük. A combok közé öntünk kb. 1 dl vizet.
Alufóliával lefedve 220 fokon addig puhítjuk, míg a villa könnyedén belemegy a hús legvastagabb részébe. Ez nekem kb. 75 perc volt. Ezután az alufóliát eltávolítva, a hőfokot 180-ra csökkentve pirítjuk a combokat (kb. 20 perc). Néha a szaftjával meglocsoljuk, hogy ne száradjon nagyon ki a hús.
Melegen és hidegen is finom.
Csirkecombhoz van egy jól bevált, alap töltelékem, amit Anyukámtól tanultam. Ezt szoktam variálni attól függően, hogy éppen mi van itthon. Most, hogy zsenge borsót szedtünk a kertben, nem is volt kérdés, hogy kerül bele. De akkor már a répa sem hiányozhat mellőle. Ízletes vasárnapi ebéd lett belőle. Természetesen csakis krumplipüré körettel.