Tandoori csirke recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6 csirke alsócomb (lehetőleg közel egyformák)
- 2 dl krémes,natúr joghurt
- 2,5 evőkanál tandoori masala fűszerkeverék
- 2 evőkanál méz
- 1 kisebb citrom leve
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál gyömbérpüré
- 2 duci fokhagymagerezd összetörve
- 5 evőkanál növényi olaj
- 1 csésze jázmin rizs
Elkészítése:
A csirkecombokat megmossuk aztán papírtörlő segítségével felitatjuk róluk a nedvességet. Ha a combok nagyobbacskák, akkor beírdaljuk őket, hogy a fűszerek aromája jobban átjárhassa.
Egy arra alkalmas edényben a joghurttal összekeverjük az összes fűszert, majd beleforgatjuk a csirkecombokat úgy, hogy a pác mindenhol érje a húst. Nem kell megijedni, ha “tocsog” a pácban, ettől lesz igazán puha, szaftos a kész pecsenye.
Az így befűszerezett húst 3-4 órára a hűtőszekrénybe rakjuk, hogy jól érjenek össze az aromák. Legjobb egy egész éjszakán át, vagy akár 1-2 napig is érlelni, annál finomabb eredményt kapunk.
Pihentetés után egy vastagabb falú, kissé kiolajozott tepsibe rakjuk a húst, a visszamaradt pácot pedig egyenletesen eloszlatjuk rajta. A tepsit a hús mennyiségéhez válasszuk olyan módon, hogy ne túl szorosan tülekedjenek a combok benne, így a maradék pácot is egyenlőbben tudjuk eloszlatni.
A tepsit alufóliával bevonva 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd 35-40 percen át lefedve sütjük. Ezután a fóliát eltávolítjuk és még 10 percen át pirítjuk, pirosra sütjük.
Nem kell kétségbe esni, ha itt-ott kissé jobban megpirul/megbarnul, a karamellizálódás miatt ez természetes, sőt a legfinobb része lesz az elkészült ételnek.
Amíg a csirke a sütőben készül, elkészútjük a köretet. 1 bögre jázmin rizst kétszeres mennyiségű alaplé vagy víz hozzáadásával megpárolunk, majd forrón a csirkecomb mellé kínáljuk.
Az elkészült étel forrón, frissen tálalva, szárított korianderrel megszórva a legaromásabb.
Jó étvágyat!
Tipp:
Ezt az ételt többféle receptből “ollóztam” össze, többszöri próbálkozás árán. Szinte minden recept leírásban nádcukrot javasolnak, én mézre cseréltem, sokkal könnyebb dolgozni vele. A jázmin rizst is le szoktam cserélni, mert pergőssége miatt nem igazán harmónizált ezzel az indiai szaftos étellel. Rizottó rizst, vagy bármilyen kerek szemű, ragacsosabbra fővő fajtát használok.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »