“Szottyos tészta” ropogós csirkeszárnyakkal recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 csomag makaróni
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb cukkíni
- 3 paprika
- 6 paradicsom
- bazsalikom ízlés szerint
- oregánó ízlés szerint
- 2 evőkanál ételízesítő
- 1 evőkanál só
- 3 evőkanál ketchup
- 1 evőkanál őrölt bors
- 1,5 dl olaj
- reszelt sajt ízlés szerint
A csirkeszárnyakhoz:
- 12 csirkeszárny
- 10 dkg liszt
- 3 evőkanál ketchup
- 2 evőkanál őrölt bors
- 2 evőkanál pirospaprika
- 1 csomag szárnyas fűszerkeverék
- 3 dl olaj
Elkészítése:
A tésztát sós vízben kifőzzük. A 4 dl vízhez egy kis kanál olajat és sót teszünk.
Olajon megpirítjuk egy kicsit az apróra vágott hagymát és vele együtt minden apróra vágott zöldséget. Közben megfűszerezzük és beletesszük a ketchupot is. Fedő alatt puhára pároljuk és végül a tésztát belekeverjük.
A megtisztított csirkeszárnyakat bekenjük a csirkefűszerrel és a ketchuppal. Egy tálcára öntjük a lisztet, az őrölt borsot, a pirospaprikát, a fokhagymaport és a megmaradt csirkefűszert. Összekeverjük és beleforgatjuk a csirkeszárnyakat, majd ropogósra megsütjük, forró olajon. Papírtörlőn leitatjuk.
Tálaláskor reszelt sajtot szórunk a tésztára.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.