Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

“Szottyos tészta” ropogós csirkeszárnyakkal recept

“Szottyos tészta” ropogós csirkeszárnyakkal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 1 csomag makaróni
    • 2 fej vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 kisebb cukkíni
    • 3 paprika
    • 6 paradicsom
    • bazsalikom ízlés szerint
    • oregánó ízlés szerint
    • 2 evőkanál ételízesítő
    • 1 evőkanál só
    • 3 evőkanál ketchup
    • 1 evőkanál őrölt bors
    • 1,5 dl olaj
    • reszelt sajt ízlés szerint

    A csirkeszárnyakhoz:

    • 12 csirkeszárny
    • 10 dkg liszt
    • 3 evőkanál ketchup
    • 2 evőkanál őrölt bors
    • 2 evőkanál pirospaprika
    • 1 csomag szárnyas fűszerkeverék
    • 3 dl olaj

    Elkészítése:

    A tésztát sós vízben kifőzzük. A 4 dl vízhez egy kis kanál olajat és sót teszünk.

    Olajon megpirítjuk egy kicsit az apróra vágott hagymát és vele együtt minden apróra vágott zöldséget. Közben megfűszerezzük és beletesszük a ketchupot is. Fedő alatt puhára pároljuk és végül a tésztát belekeverjük.

    A megtisztított csirkeszárnyakat bekenjük a csirkefűszerrel és a ketchuppal. Egy tálcára öntjük a lisztet, az őrölt borsot, a pirospaprikát, a fokhagymaport és a megmaradt csirkefűszert. Összekeverjük és beleforgatjuk a csirkeszárnyakat, majd ropogósra megsütjük, forró olajon. Papírtörlőn leitatjuk.

    Tálaláskor reszelt sajtot szórunk a tésztára.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá