“Szottyos tészta” ropogós csirkeszárnyakkal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
“Szottyos tészta” ropogós csirkeszárnyakkal

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 1 csomag makaróni
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb cukkíni
  • 3 paprika
  • 6 paradicsom
  • bazsalikom ízlés szerint
  • oregánó ízlés szerint
  • 2 evőkanál ételízesítő
  • 1 evőkanál só
  • 3 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál őrölt bors
  • 1,5 dl olaj
  • reszelt sajt ízlés szerint

A csirkeszárnyakhoz:

  • 12 csirkeszárny
  • 10 dkg liszt
  • 3 evőkanál ketchup
  • 2 evőkanál őrölt bors
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 1 csomag szárnyas fűszerkeverék
  • 3 dl olaj

Elkészítése:

A tésztát sós vízben kifőzzük. A 4 dl vízhez egy kis kanál olajat és sót teszünk.

Olajon megpirítjuk egy kicsit az apróra vágott hagymát és vele együtt minden apróra vágott zöldséget. Közben megfűszerezzük és beletesszük a ketchupot is. Fedő alatt puhára pároljuk és végül a tésztát belekeverjük.

A megtisztított csirkeszárnyakat bekenjük a csirkefűszerrel és a ketchuppal. Egy tálcára öntjük a lisztet, az őrölt borsot, a pirospaprikát, a fokhagymaport és a megmaradt csirkefűszert. Összekeverjük és beleforgatjuk a csirkeszárnyakat, majd ropogósra megsütjük, forró olajon. Papírtörlőn leitatjuk.

Tálaláskor reszelt sajtot szórunk a tésztára.