Szezámmagos pulykaérmék salátával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- kb 20 dkg pulykamellfilé
- 1 evőkanál zabpehelyliszt
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál szezámmag
- só, bors
- néhány csepp citromlé
- 2 ek olívaolaj
- kisebb diónyi vaj
A salátához:
- madárbegy saláta kb 2 maréknyi
- 1 narancs
- 1 teáskanál olívaolaj
Elkészítése:
A pulykamellet megmossuk és ujjnyi vastagságú korongokat vágunk belőle (vigyázzunk arra, hogy a szálra merőlegesen vágjuk).
Leitatjuk a vizet egy papírtörlővel a húsról, majd sózzuk és borsozzuk.
Közben egy serpenyőbe olívaolajat öntünk és elkezdjük melegíteni.
Összekeverjük a lisztet a paprikával és a szezámmaggal. Ebbe beleforgatjuk a húskorongokat, majd a felforrósított serpenyőbe rakjuk. Amikor szép színt kap az egyik oldala (kb 2-3 perc), megfordítjuk és rátesszük a vajat, majd megsütjük a másik oldalát is. Néhány csepp citromlevet facsarunk rá.
Lefedjük 1-2 percre, majd forrón tálaljuk.
Sütöttem olívaolajon néhány szelet édesburgonyát is illetve narancsos madárbegy salátát készítettem. A salátát egy tányérra helyeztem, narancsszelettel kevertem. Kis olívaolajjal meglocsolva kínáltam.
Tipp:
Mintha az utóbbi időben a pulyka feledésbe merült volna, szóval szinte mindig csirkemell kerül terítékre. Most épp akciós volt a pulykamell be is vásároltam és egy villámgyors vacsorát készítettem. Sokszor a legegyszerűbb fogások a legfinomabbak. Bátran ajánlom kipróbálásra.
Vigyázzunk arra, hogy a szálra merőlegesen vágjuk a húst.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »