Szezámmagos pulykaérmék salátával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • kb 20 dkg pulykamellfilé
  • 1 evőkanál zabpehelyliszt
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál szezámmag
  • só, bors
  • néhány csepp citromlé
  • 2 ek olívaolaj
  • kisebb diónyi vaj

A salátához:

  • madárbegy saláta kb 2 maréknyi
  • 1 narancs
  • 1 teáskanál olívaolaj

Elkészítése:

A pulykamellet megmossuk és ujjnyi vastagságú korongokat vágunk belőle (vigyázzunk arra, hogy a szálra merőlegesen vágjuk).

Leitatjuk a vizet egy papírtörlővel a húsról, majd sózzuk és borsozzuk.

Közben egy serpenyőbe olívaolajat öntünk és elkezdjük melegíteni.

Összekeverjük a lisztet a paprikával és a szezámmaggal. Ebbe beleforgatjuk a húskorongokat, majd a felforrósított serpenyőbe rakjuk. Amikor szép színt kap az egyik oldala (kb 2-3 perc), megfordítjuk és rátesszük a vajat, majd megsütjük a másik oldalát is. Néhány csepp citromlevet facsarunk rá.

Lefedjük 1-2 percre, majd forrón tálaljuk.

Sütöttem olívaolajon néhány szelet édesburgonyát is illetve narancsos madárbegy salátát készítettem. A salátát egy tányérra helyeztem, narancsszelettel kevertem. Kis olívaolajjal meglocsolva kínáltam.

Tipp:

Mintha az utóbbi időben a pulyka feledésbe merült volna, szóval szinte mindig csirkemell kerül terítékre. Most épp akciós volt a pulykamell be is vásároltam és egy villámgyors vacsorát készítettem. Sokszor a legegyszerűbb fogások a legfinomabbak. Bátran ajánlom kipróbálásra.
Vigyázzunk arra, hogy a szálra merőlegesen vágjuk a húst.