Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szárnyas rizses hús recept

Szárnyas rizses hús
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg pulyka felső comb csont nélkül
    • 25 dkg rizs
    • fél üveg natúr lecsó
    • 2 vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 ek pirospaprika
    • néhány levél petrezselyem, esetleg lestyán, vagy zellerzöld
    • frissen őrölt bors
    • kevés olaj

    Elkészítése:

    A hagymát apróra daraboljuk, majd kevés olajon megdinszteljük. Hozzányomjuk a fokhagymát, és megsózzuk. A feldarabolt pulykacombot is hozzátéve fehéredésig pirítjuk.

    A lecsót is hozzáadjuk, majd megborsozva pörköltalapot készítünk. A lecsó helyett friss paprikát és hámozott paradicsomot is használhatunk. (Ha héjával tesszük hozzá a paradicsomot, nagyon apróra daraboljuk, akkor nem maradnak egyben a paradicsomhéj darabok.)

    A rizst megpirítjuk kevés olajon, majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel. Puhára főzzük, majd hozzákeverjük a már megfőzött pörkölthöz. Óvatosan összekeverjük, majd összefőzzük. A zöld fűszereket is hozzáadva készre főzzük. Ajánlom a kóstolást, akár többször is.

    Tipp:

    Adható hozzá friss paprika, és paradicsom is a lecsó helyett.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá