Szárnyas rizses hús recept
Hozzávalók:
- 0,5 kg pulyka felső comb csont nélkül
- 25 dkg rizs
- fél üveg natúr lecsó
- 2 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek pirospaprika
- néhány levél petrezselyem, esetleg lestyán, vagy zellerzöld
- só
- frissen őrölt bors
- kevés olaj
Elkészítése:
A hagymát apróra daraboljuk, majd kevés olajon megdinszteljük. Hozzányomjuk a fokhagymát, és megsózzuk. A feldarabolt pulykacombot is hozzátéve fehéredésig pirítjuk.
A lecsót is hozzáadjuk, majd megborsozva pörköltalapot készítünk. A lecsó helyett friss paprikát és hámozott paradicsomot is használhatunk. (Ha héjával tesszük hozzá a paradicsomot, nagyon apróra daraboljuk, akkor nem maradnak egyben a paradicsomhéj darabok.)
A rizst megpirítjuk kevés olajon, majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel. Puhára főzzük, majd hozzákeverjük a már megfőzött pörkölthöz. Óvatosan összekeverjük, majd összefőzzük. A zöld fűszereket is hozzáadva készre főzzük. Ajánlom a kóstolást, akár többször is.
Tipp:
Adható hozzá friss paprika, és paradicsom is a lecsó helyett.