Hozzávalók:
Elkészítése:
A hagymát apróra daraboljuk, majd kevés olajon megdinszteljük. Hozzányomjuk a fokhagymát, és megsózzuk. A feldarabolt pulykacombot is hozzátéve fehéredésig pirítjuk.
A lecsót is hozzáadjuk, majd megborsozva pörköltalapot készítünk. A lecsó helyett friss paprikát és hámozott paradicsomot is használhatunk. (Ha héjával tesszük hozzá a paradicsomot, nagyon apróra daraboljuk, akkor nem maradnak egyben a paradicsomhéj darabok.)
A rizst megpirítjuk kevés olajon, majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel. Puhára főzzük, majd hozzákeverjük a már megfőzött pörkölthöz. Óvatosan összekeverjük, majd összefőzzük. A zöld fűszereket is hozzáadva készre főzzük. Ajánlom a kóstolást, akár többször is.
Adható hozzá friss paprika, és paradicsom is a lecsó helyett.