Sütőzsacskóban sült csirkemell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg rizs
- 30 dkg zöldségkeverék (zöldborsó, kukorica, sárgarépa, de ízlés szerint lehet más zöldségeket is használni hozzá)
- só
- 2 csapott tk vegeta
- 50 dkg csirkemell
- 3 tk szárnyas fűszerkeverék
- 2 evőkanál olaj
Elkészítése:
A csirkemellet megmossuk és szárazra töröljük. Az olajhoz hozzákeverjük a szárnyas fűszert, majd körbekenjük vele a húst.
A húst beletesszük a sütőzacskóba, a száját összekötjük és néhány helyen megszurkáljuk, majd tepsibe vagy jénaiba téve betoljuk a 180 fokos sütőbe és kb 25-30 perc alatt készre sütjük.
A körethez a rizst megpiritjuk kevés olajon, sót adunk hozzá felöntjük 8 dl vízzel, majd ízesitjük még vegetával és néha átkeverve megfőzzük.
Egy másik edényben, sózott vízben megfőzzük a zöldségkeveréket. Ha megfőtt, akkor leszűrjük, majd a rizzsel összeforgatjuk.
Az elkészült pàcolt csirkemellet a zöldséges rizzsel tàlaljuk.
Tipp:
A csirkemellt előző este vagy sütés előtt pár órával bepácolhatjuk, akkor jobban összeérik és jobb íze lesz a húsnak.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »