Sütőzsacskóban sült csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg rizs
  • 30 dkg zöldségkeverék (zöldborsó, kukorica, sárgarépa, de ízlés szerint lehet más zöldségeket is használni hozzá)
  • 2 csapott tk vegeta
  • 50 dkg csirkemell
  • 3 tk szárnyas fűszerkeverék
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése:

A csirkemellet megmossuk és szárazra töröljük. Az olajhoz hozzákeverjük a szárnyas fűszert, majd körbekenjük vele a húst.

A húst beletesszük a sütőzacskóba, a száját összekötjük és néhány helyen megszurkáljuk, majd tepsibe vagy jénaiba téve betoljuk a 180 fokos sütőbe és kb 25-30 perc alatt készre sütjük.

A körethez a rizst megpiritjuk kevés olajon, sót adunk hozzá felöntjük 8 dl vízzel, majd ízesitjük még vegetával és néha átkeverve megfőzzük.

Egy másik edényben, sózott vízben megfőzzük a zöldségkeveréket. Ha megfőtt, akkor leszűrjük, majd a rizzsel összeforgatjuk.

Az elkészült pàcolt csirkemellet a zöldséges rizzsel tàlaljuk.

Tipp:

A csirkemellt előző este vagy sütés előtt pár órával bepácolhatjuk, akkor jobban összeérik és jobb íze lesz a húsnak.