Sütőtökös – céklás libacomb recept
Hozzávalók:
- 2 hízott libacomb
- 2 közepes cékla
- 1 közepes sütőtök
- só
Elkészítése:
A jól megtisztított libacombot alaposan besózzuk, majd lehetőleg egy éjszakára a hűtőbe rakjuk.
A sütőtököt és a céklát meghámozzuk, kockára vágjuk (esetleg a céklát előfőzhetjük, mert kicsit hamarabb puhul a tök, mint a cékla).
A libacombokat bőrével lefelé fordítva 200 C°-os sütőben fólia alatt kb 1 óráig sütjük. Mielőtt megfordítanánk aláhalmozzuk a sütőtök és céklakockákat, majd addig folytatjuk a sütést, amíg a libacomb szép piros és ropogós bőrű lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









