Sült pulykamell brokkolival és sajttal recept

Hozzávalók:
- 2 nagy szelet pulykamell filé
- 7-8 darab brokkoli rózsa
- fűszerek: só, csipetnyi bors, szerecsendió, fűszerpaprika
- 2 ek zabpehelyliszt
- 2 dl tej
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál olívaolaj
- 8-10 dkg reszelt sajt
- 2 szelet paradicsom
- csipetnyi szódabikarbóna
Elkészítése:
A lábasba beleöntünk egy bögre vizet csipet sót, csipetnyi szódabikarbonát adunk hozzá és felforraljuk. Amikor felforr a víz belerakjuk a brokkoli rózsákat és roppanósra főzzük (3-4 perc), leszűrjük, majd hagyjuk lecsöpögni.
A pulykamell filét klopfolóval kicsit megütögetjük, majd sózzuk és borsozzuk.
A liszt felét összekeverjük a paprikával és beleforgatjuk a hússzeleteket.
Egy teflon serpenyőben olajat hevítünk és a pulykamellet elősütjük oldalanként kb 3-3 percig.
Egy kerámia tepsit a vajjal körbekenünk és ebbe átszedjük a húst. Erre tesszük a roppanósra főtt brokkolit.
A tepsiben amiben a húst elősütöttük elkészítjük a mártást. A vajat mérsékelt lángon felolvasztjuk, csomómentesre keverjük benne a lisztet, majd a tejet fokozatosan hozzáadjuk és sűrűre főzzük. Közben fűszerezzük sóval, szerecsendióval, beletesszük a reszelt sajt 2/3-át.
Ezt a masszát kanállal rászedjük a brokkolira, a tetejére rátesszük a paradicsom szeletet,ráhintjük a megmaradt reszelt sajtot és forró sütőbe toljuk, addig sütjük ameddig szép színt kap és a sajt ráolvad (nálam 180 fokon kb 20 percig sült).
Petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!:-)
Tipp:
Kínálhatjuk krumplival, rizzsel, bulgurral, de önmagában salátával is finom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »