Sült pulykamell brokkolival és sajttal recept

Hozzávalók:
- 2 nagy szelet pulykamell filé
- 7-8 darab brokkoli rózsa
- fűszerek: só, csipetnyi bors, szerecsendió, fűszerpaprika
- 2 ek zabpehelyliszt
- 2 dl tej
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál olívaolaj
- 8-10 dkg reszelt sajt
- 2 szelet paradicsom
- csipetnyi szódabikarbóna
Elkészítése:
A lábasba beleöntünk egy bögre vizet csipet sót, csipetnyi szódabikarbonát adunk hozzá és felforraljuk. Amikor felforr a víz belerakjuk a brokkoli rózsákat és roppanósra főzzük (3-4 perc), leszűrjük, majd hagyjuk lecsöpögni.
A pulykamell filét klopfolóval kicsit megütögetjük, majd sózzuk és borsozzuk.
A liszt felét összekeverjük a paprikával és beleforgatjuk a hússzeleteket.
Egy teflon serpenyőben olajat hevítünk és a pulykamellet elősütjük oldalanként kb 3-3 percig.
Egy kerámia tepsit a vajjal körbekenünk és ebbe átszedjük a húst. Erre tesszük a roppanósra főtt brokkolit.
A tepsiben amiben a húst elősütöttük elkészítjük a mártást. A vajat mérsékelt lángon felolvasztjuk, csomómentesre keverjük benne a lisztet, majd a tejet fokozatosan hozzáadjuk és sűrűre főzzük. Közben fűszerezzük sóval, szerecsendióval, beletesszük a reszelt sajt 2/3-át.
Ezt a masszát kanállal rászedjük a brokkolira, a tetejére rátesszük a paradicsom szeletet,ráhintjük a megmaradt reszelt sajtot és forró sütőbe toljuk, addig sütjük ameddig szép színt kap és a sajt ráolvad (nálam 180 fokon kb 20 percig sült).
Petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!:-)
Tipp:
Kínálhatjuk krumplival, rizzsel, bulgurral, de önmagában salátával is finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »