Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült libamell narancsos káposztával recept

Sült libamell narancsos káposztával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    4 személyre

    • 1/2 fej vöröskáposzta
    • 2 ek barnacukor,
    • ½ kk fahéj
    • 1/2 kk őrölt szegfűszeg
    • 4 ek sötét balzsamecet
    • 5 ek olaj
    • 8 db bébinarancs (kumquat)
    • 40 dkg libamell (2 db)
    • bors

    Elkészítése:

    A káposztát legyaluljuk, sózzuk és állni hagyjuk.

    A libamell bőrös felét óvatosan bevagdossuk, megsózzuk. Egy serpenyőt felhevítünk, és a zsíros felével kezdve elkezdjük sütni a húst. Ha a zsír kisült, megfordítjuk, és 140 fokos, előmelegített sütőbe téve 15 percig sütjük.

    A bébinarancsot kimagozzuk és félbevágjuk. A barnacukrot az olajon aranybarnára pirítjuk, és a kicsavart káposztát rádobjuk. Elkeverjük, és puhára pároljuk a fűszerekkel, valamint a naranccsal.Hozzákeverjük a balzsamecetet, ha kell utánasózunk.

    A káposztát tányérra tálaljuk, a kacsamelleket a sütőből kivéve 5 percig pihentetjük, majd felszeleteljük. A káposztával és főtt, vajas burgonyával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá