Sült libamell narancsos káposztával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

4 személyre

  • 1/2 fej vöröskáposzta
  • 2 ek barnacukor,
  • ½ kk fahéj
  • 1/2 kk őrölt szegfűszeg
  • 4 ek sötét balzsamecet
  • 5 ek olaj
  • 8 db bébinarancs (kumquat)
  • 40 dkg libamell (2 db)
  • bors

Elkészítése:

A káposztát legyaluljuk, sózzuk és állni hagyjuk.

A libamell bőrös felét óvatosan bevagdossuk, megsózzuk. Egy serpenyőt felhevítünk, és a zsíros felével kezdve elkezdjük sütni a húst. Ha a zsír kisült, megfordítjuk, és 140 fokos, előmelegített sütőbe téve 15 percig sütjük.

A bébinarancsot kimagozzuk és félbevágjuk. A barnacukrot az olajon aranybarnára pirítjuk, és a kicsavart káposztát rádobjuk. Elkeverjük, és puhára pároljuk a fűszerekkel, valamint a naranccsal.Hozzákeverjük a balzsamecetet, ha kell utánasózunk.

A káposztát tányérra tálaljuk, a kacsamelleket a sütőből kivéve 5 percig pihentetjük, majd felszeleteljük. A káposztával és főtt, vajas burgonyával tálaljuk.