Sült hús almás burgonyával recept

Hozzávalók:
Sülthöz:
- 4 db csirkecomb (lehet bármilyen hús)
- 1 fej vöröshagyma
- só, bors
- fél ek mustár
- fél ek ketchup
- kevés fokhagymapor vagy 1 gerezd fokhagyma
Körethez:
- 1 kg krumpli
- 3 alma
Elkészítése:
A húst a sóval, borssal fűszerezzük és olajjal vagy zsírral kikent tepsibe tesszük. Rászórjuk a felkarikázott hagymát és alufóliával letakarva puhára pároljuk a kb 200 fokos sütőben.
Ezután a fóliát levesszük és pirulásig tovább sütjük. Mielőtt teljesen kész lenne, megkenjük az összekevert mustár-ketchup-fokhagyma és sütőlé (amiben sült a csirkecomb) keverékével, majd néhány percig tovább sütjük.
Miután szépen megpirult a hús, kiszedjük, és ebben a finom pecsenye zsírban megsütjük a felkockázott krumplit és a cikkekre vágott almát.
Jó étvágyat mindenkinek!
Tipp:
Az almát nem kell meghámozni, csak megmosni és a magházát kivágni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »