Sült hús almás burgonyával recept

Hozzávalók:
Sülthöz:
- 4 db csirkecomb (lehet bármilyen hús)
- 1 fej vöröshagyma
- só, bors
- fél ek mustár
- fél ek ketchup
- kevés fokhagymapor vagy 1 gerezd fokhagyma
Körethez:
- 1 kg krumpli
- 3 alma
Elkészítése:
A húst a sóval, borssal fűszerezzük és olajjal vagy zsírral kikent tepsibe tesszük. Rászórjuk a felkarikázott hagymát és alufóliával letakarva puhára pároljuk a kb 200 fokos sütőben.
Ezután a fóliát levesszük és pirulásig tovább sütjük. Mielőtt teljesen kész lenne, megkenjük az összekevert mustár-ketchup-fokhagyma és sütőlé (amiben sült a csirkecomb) keverékével, majd néhány percig tovább sütjük.
Miután szépen megpirult a hús, kiszedjük, és ebben a finom pecsenye zsírban megsütjük a felkockázott krumplit és a cikkekre vágott almát.
Jó étvágyat mindenkinek!
Tipp:
Az almát nem kell meghámozni, csak megmosni és a magházát kivágni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »