Stefánia szelet pulykahúsból recept

Hozzávalók:
- 60 dkg pulykacomb
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- 3 zsemle
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítése:
Tegyük fel főzni a tojásokat hideg vízben és főzzük keményre. Amíg a tojások főnek, a kétféle hagymát kevés zsiradékon dinszteljük meg, majd keverjük bele a paprikát. Rakjuk félre hűlni a hagymás keverékünket. Áztassuk be a kisebb darabokra tépkedett zsemléket hideg vízbe.
Daráljuk le a pulykahúst és a kinyomkodott zsemléket, majd adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet. Ízesítsük sóval, borssal végül adjuk hozzá a hagymás keveréket a húshoz és jól keverjük össze.
A megfőtt tojások végeit vágjuk le és a levágott végeket aprítsuk össze, majd keverjük össze húsos masszával. A sütőformát béleljük ki sütőpapírral, majd a hús felét rakjuk bele. A tojásokat rakjuk a hús tetejére úgy, hogy kicsit nyomkodjuk bele a húsba. A tojásokat fedjük be a maradék hússal.
Előmelegített sütőben 170 C° kb 50-55 perc alatt süssük készre. Ízlés szerint tálaljuk bármilyen körettel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »