Stefánia szelet pulykahúsból recept
Hozzávalók:
- 60 dkg pulykacomb
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- 3 zsemle
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítése:
Tegyük fel főzni a tojásokat hideg vízben és főzzük keményre. Amíg a tojások főnek, a kétféle hagymát kevés zsiradékon dinszteljük meg, majd keverjük bele a paprikát. Rakjuk félre hűlni a hagymás keverékünket. Áztassuk be a kisebb darabokra tépkedett zsemléket hideg vízbe.
Daráljuk le a pulykahúst és a kinyomkodott zsemléket, majd adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet. Ízesítsük sóval, borssal végül adjuk hozzá a hagymás keveréket a húshoz és jól keverjük össze.
A megfőtt tojások végeit vágjuk le és a levágott végeket aprítsuk össze, majd keverjük össze húsos masszával. A sütőformát béleljük ki sütőpapírral, majd a hús felét rakjuk bele. A tojásokat rakjuk a hús tetejére úgy, hogy kicsit nyomkodjuk bele a húsba. A tojásokat fedjük be a maradék hússal.
Előmelegített sütőben 170 C° kb 50-55 perc alatt süssük készre. Ízlés szerint tálaljuk bármilyen körettel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »









